Categories: Νέα

Τα συνηθισμένα προβλήματα στη μέση

Η μέση είναι το τμήμα εκείνο του σώματος που τραυματίζεται ευκολότερα.
Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων θα υποφέρει από οσφυαλγία κάποτε στη ζωή του. Ο καθένας μπορεί να προσβληθεί: άντρες, γυναίκες, υπάλληλοι, εργάτες, γέροι, νέοι. Όμως μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη των τραυματισμών στη μέση είναι πολύ ευκολότερη από τη θεραπεία.
ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΗ
1. Υπερένταση/Κόπωση μπορούν να προσβάλουν την σπονδυλική στήλη, τους μυς και τις κλειδώσεις από πάνω μέχρι κάτω στη ράχη.
2. Σπασμένος σπόνδυλος μπορεί να τραυματίσει τον νωτιαίο μυελό και να προκαλέσει απώλεια κινητικότητας και αίσθησης κάτω από την περιοχή του τραυματισμού.
3. Θλάση δίσκου μπορεί να συμπιέσει το σπονδυλικό νεύρο, προκαλώντας πόνο χαμηλά στη μέση και στα κάτω άκρα.
4. Τραυματισμός/Ασθένεια όπως μόλυνση ή αρθρίτιδα μπορούν να εξασθενίσουν τη μέση, να οδηγήσουν σε τράβηγμα, σπάσιμο ή θλάση δίσκου.
Τα αίτια για τα προβλήματα περιλαμβάνουν:
 Τη μέτρια φυσική κατάσταση που κάνει το άτομο επιρρεπές σε τραυματισμό.
Νωχελική στάση- Θεληματική κατάπτωση, κυρτοί ώμοι, ο ένας γοφός ψηλότερα απ’ τον άλλο μπορούν να προκαλέσουν πισωβαρή στάση, υπερβολικό κύρτωμα προς τα εμπρός του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης.
 Ελλιπή άσκηση του σώματος- Οι περισσότεροι πόνοι της μέσης οφείλονται στην έλλειψη σωματικής άσκησης. Οι αδυνατισμένοι ραχιαίοι και κοιλιακοί μυς δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να πέφτει προς τα πίσω το βάρος του σώματος και να αδυνατίζουν οι κλειδώσεις.
 Υπερβολικό βάρος- Η πληθωρική κοιλιά τραβάει συνέχεια προς τα εμπρός τους μυς της ράχης, τεντώνει και εξασθενεί τους μυς της κοιλιάς. Αυτό είναι μια από τις σοβαρότερες αιτίες για την πισωβαρή στάση του σώματος και τα προβλήματα μέσης που συνεπάγεται.

Η λύση έρχεται μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες.

 Υποβάλλεστε σε τσεκ-απ και ζητάτε τη συμβουλή του ορθοπαιδικού για τον τρόπο που θα βελτιώστε τη στάση του σώματος.
 Κρατάτε το κεφάλι ψηλά, μέσα το στομάχι, τους γοφούς γυρισμένους μπροστά για να αποφεύγετε τα προβλήματα με το ρίξιμο πίσω του κορμιού.
 Αποκτήστε φόρμα. Προσπαθήστε να τρέξετε, να κολυμπήσετε. Με το μαλακό όμως. Εντείνετε προοδευτικά την πρασπάθειά σας. Επιβραδύνετε το ρυθμό εργασίας ή διακόπτετε αν πονάτε.
 Προσέχετε το βάρος σας. Καταναλώνετε τροφές με ποικιλία και με μέτρο. Αποφεύγετε την πολυφαγία και τα βαριά φαγητά τρώτε λιγότερα λίπη και γλυκά.
 Κάντε ασκήσεις που θα σας δώσει ο φυσικοθεραπευτής σας .
 Επισκεφτείτε το κέντρο Scoliosis SLC

Recent Posts

Στήριξη σώματος και καλύτερη στάση

Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας με την εκτεταμένη καθιστική ζωή που συνδέεται με το…

4 εβδομάδες ago

Το SCOLIOSIS S.LC. σε διεθνές συμπόσιο Ορθοπαιδικής, στη Σερβία

To 1st International Symposium: "Current trends in research on Scoliosis and Other Spinal Deformities" πραγματοποιήθηκε για…

9 μήνες ago

Η αποτελεσματικότητα του κηδεμόνα Scoliosis Brace by ScoliosisSLC στο 16ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Σκολίωση

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 16ο Διεθνές Συμπόσιο για την Σκολίωση Phillip Zorab, στο Δουβλίνο.…

9 μήνες ago

Ο Scoliosis Brace στο 16ο Διεθνές Συμπόσιο Phillip Zorab για την Σκολίωση

Παρουσιάστηκε αναρτημένη ανακοίνωση  για την αποτελεσματικότητα του κηδεμόνα  Scoliosis Brace by ScoliosisSLC από την ομάδα  αποκατάστασης Orthosomy η οποία συμμετείχε…

9 μήνες ago

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Tο σπίτι κρύβει πολλές παγίδες για το σώμα και την σκελετική μας υγεία. Κινήσεις απλές…

1 έτος ago

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Όταν σηκώνεις βάρος πάνω από το ύψος του κεφαλιού σου. Το ανώτερο βάρος που έχεις…

1 έτος ago