Νέα

Η γυναίκα χάνει την ορθοσωμία της

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται για ένα σώμα χωρίς κυτταρίτιδα, χωρίς παραπανίσια κιλά, χωρίς περιττό βάρος. Όλα αυτά δημιουργούν έναν πανικό, ένα άγχος , ένα τρέξιμο που μας οδηγεί στην πόρτα ενός διατροφολόγου, στην είσοδο ενός γυμναστηρίου.

Το γυναικείο μυαλό ασχολείται με το “περιτύλιγμα” και χάνει την ουσία, χάνει την ορθοσωμία!

Πονάμε, τρέχουμε και δεν ψάχνουμε τη σωστή λύση.

Αναμφισβήτητα, η καθημερινότητα προκαλεί σωματική καταπόνηση. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε την μπροστινή πλευρά του κορμού μας για να σηκώσουμε την τσάντα με τα ψώνια, να μαγειρέψουμε, να κρατήσουμε το παιδί στην αγκαλιά, να γράψουμε στον υπολογιστή, να οδηγήσουμε κ.λπ. Οι αντίστοιχοι μύες επιβαρύνονται με αποτέλεσμα οι πεσμένοι ώμοι και τα χέρια να βρίσκονται μπροστά από τον κορμό και όχι δεξιά και αριστερά όπως είναι η φυσική θέση. Ο θώρακας έχει μια κλίση προς τα μπροστά που μπορεί να φτάσει στο σημείο της κύφωσης. Το “χαλαρό” στήθος που οι γυναίκες θέλουμε να αποφύγουμε  το “επιτυγχάνουμε”  με την κακή στάση του σώματος

Με το πέρασμα του χρόνου, η κακή στάση του σώματος έχει σοβαρές συνέπειες για τη σπονδυλική στήλη, τους ώμους, τα ισχία και τα γόνατα. Στην πραγματικότητα, η κακή στάση του σώματος  μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από διαρθρωτικές αδυναμίες που οδηγούν σε πόνο στην πλάτη και στις αρθρώσεις, μειωμένη ελαστικότητα και  εξασθενημένους μύες.

Διορθώστε το πρόβλημα, δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή στάση του σώματος  έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνεται τα πάντα και να σας θαυμάζουν .

Ενημερωθείτε  για τη σωστή στάση του σώματος, ακολουθώντας το δρόμο της πρόληψης  από το Scoliosis SLC.

Δεν είναι ανάγκη μια γυναίκα να  φτάσει στο σημείο ενός σοβαρού προβλήματος  για να φροντίσει το σώμα της.