Νέα

Μαμάδες : Ξέρετε τι είναι πελματογράφημα;

Η νέα χρονιά για τους γονείς φέρνει και νέες ανησυχίες .  “Το παιδί μου μεγάλωσε , τα πήγε πολύ καλά στο σχολείο , νομίζω ότι ήρθε η ώρα  για την επιλογή ενός αθλήματος”  είναι η φράση που χρησιμοποιούν περισσότερες μαμάδες  με την  έναρξη της νέας χρονιάς αφήνοντας πίσω το πιο δύσκολο τρίμηνο του 2015.

Το σίγουρο είναι ότι ο  αθλητισμός βοηθάει στην ανάπτυξη των παιδιών με πολλούς τρόπους. Πριν εντάξουμε  όμως το παιδί σε κάποιο άθλημα ή σε κάποιον αθλητικό σύλλογο, πρέπει πρώτα να σκεφτούμε  εάν   έχουμε ελέγξει την πατούσα του παιδιού μας . Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε  την υγεία του παιδιού σας μέσω του πελματογραφήματος ; Αλήθεια , πόσες μαμάδες γνωρίζουν  για το πελματογράφημα;

Μην ανησυχείτε , έτσι γίνεται  τις περισσότερες φόρες όταν δεν δίνουμε σημασία στην πρόληψη αλλά στην αντιμετώπιση  προβληματικών καταστάσεων , τα συμπτώματα των οποίων θα εμφανιστούν αργότερα και όχι  με την εγγραφή του παιδιού σας ή ενός ενήλικα σε  έναν αθλητικό σύλλογο.

Ο πελματογράφος είναι μια πλατφόρμα με περίπου 4000 ψηφιακούς αισθητήρες και είναι συνδεδεμένος με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο πελματογράφος κατά κύριο λόγο μετράει τις πιέσεις που ασκούνται στο πέλμα κατά την στάση και τη βάδιση. Επίσης μετράει με ακρίβεια τον τύπο βάδισης, την κατανομή βάρους, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος κατά τη βάδιση και πολλές άλλες παραμέτρους.

Στα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών και πάνω κρίνεται αναγκαίο να κάνουν πελματογράφημα έστω προληπτικά. Από τη ηλικία των 6 ετών έως και 12 ετών οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί  με την χρήση ειδικών πελμάτων  έτσι ώστε να αποφύγουμε μελλοντικά μυοσκελετικά προβλήματα. Από 12 ετών και άνω σαφώς  με ειδικά πέλματα μπορούμε να δούμε αισθητή βελτίωση αν όχι διόρθωση. Όσον αφορά τους ενήλικες, που δεν κατάφεραν να προλάβουν, αλλά αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα στα κάτω άκρα, η χρήση πελμάτων θα συμβάλλει αισθητά  στην ανακούφιση από κούραση και πόνο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Πριν λοιπόν επιλέξετε τον τρόπο άθλησης του παιδιού σας είναι αναγκαίο να επισκεφτείτε τα Κέντρα Scoliosis SLCκαι να κάνετε εντελώς δωρεάν το πελματογράφημα .