Νέα

Σκοτ Ντούλαν: ο πρώτος παραπληγικός που έφτασεστο Έβερεστ

O 28χρονος Σκοτ Ντούλαν είναι ο πρώτος παραπληγικός που έφτασε μέχρι την πρώτη βάση των ορειβατών στο Έβερεστ. Ο 28χρονος χρειάστηκε συνολικά 10 ημέρες για να φτάσει στη βάση της υψηλότερης κορφής του κόσμου. Ο Σκοτ Ντούλαν δεν δίστασε να «περπατήσει» ακόμα και με τα χέρια προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

«Είχα δυσκολία ακόμα και να ανασάνω γιατί χρησιμοποιούσα τα χέρια μου αλλά μετά θυμήθηκα να κοιτάξω ψηλά και να δω τους 20 φίλους που ήταν μαζί μου. Όταν έφτασα στη βάση όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν και αυτό ήταν συγκινητικό» περιέγραψε τις στιγμές που έζησε ο Ντούλαν.Για να φτάσει στα 5.364μ. ο Ντούλαν χρειάστηκε συνολικά πέντε ζευγάρια γάντια ενώ την έβδομη ημέρα της ανάβασης έσπασαν οι ρόδες του αναπηρικού αμαξιδίου του.

Ο 28χρονος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία 17 ετών όταν υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη μετά από ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του.Ο νεαρός Αυστραλός ετοιμάζεται για την επόμενη περιπέτειά του ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και να κολυμπήσει με τα χρώματα της χώρας του στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.