Νέα

Τι κάνω όταν “πάει κάτι στραβά” στη σπονδυλική στήλη;

Φόβος , άγχος είναι συνήθως τα χαρακτηριστικά που φέρουν οι γονείς μόλις διαπιστώσουν ότι κάτι “ πάει στραβά” στην πλάτη των παιδιών. Αμέσως ξεκινά η αναζήτηση και η συζήτηση, ψάχνοντας να βρουν το σωστό τρόπο αντιμετώπισης και τους κατάλληλους ανθρώπους. Επειδή πολλά θα ακούσετε, πολλά θα διαπιστώσετε, είναι καλό να αναζητήσετε βοήθεια στους κατάλληλους και εξειδικευμένους. Στα πάντα υπάρχουν τα σωστά βήματα, οι σωστές κινήσεις, οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Μη ξεχνάτε ότι η ιατρική πράξη, πρέπει να γίνεται από τον ορθοπαιδικό, ειδικό στην σπονδυλική στήλη. Μια ολοκληρωμένη εικόνα θα οδηγήσει τον ορθοπαιδικό, στην κατάλληλη αντιμετώπιση, στις σωστές κινήσεις. Η διάγνωση θα δώσει και τον τρόπο θεραπείας.

Πολλές φορές , κρίνεται απαραίτητη , η ψυχολογική υποστήριξη όλων όσοι εμπλέκονται και κυρίως του πάσχοντα, αλλά και του περίγυρου, που δεν θα του επιτρέψει την «ρατσιστική» σκέψη ότι το άτομο αυτό είναι υποδεέστερο και κυρίως ότι οι εγκεφαλικές λειτουργίες του υστερούν, λόγω αυτής της δυσμορφίας.

Η ψυχραιμία, η σοβαρότητα, η αξιοπρεπής στάση στην αντιμετώπιση, χωρίς στοιχεία λύπησης ή οίκτου προς το άτομο που έχει σκολίωση, βοηθάει σημαντικά στην εξέλιξη της κατάστασής του.

Ιατρικά πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση και τήρηση αρχείου κάθε έξι μήνες.

Χρειάζεται επανεξέταση, οπότε και επαναπροσδιορίζεται η αγωγή.